19 Haziran 2011 Pazar

babalar ve görevleri:)



  Bu tarz başlıkları oldum olası sevmedim. İnsana dair çizilmiş net sınırlar ve çözüm önerilerinin yapay olduğunu düşünüyorum. Her bünyenin sunulan içeriği özümseyip kendine uyarlaması gerektiği kaatindeyim.

Pekineden böyle bir başlık? Dikkatinizi çekebilmek istedim, bilhassa babaların. Sahi istatistik sonuçlarını incelesek karşımıza nasıl bir yüzde çıkar acaba? “Çocuk eğitiminde babanın rolü” ve “çocuk eğitiminde annenin rolü” ne dair…
Elbette anneler daima öndedir. Çocukların eğitiminden, özelde kendi çocuğunun genelde ise toplumun değişiminde başroldedir kadınlar. Peki erkekler bu sırada nerededir?
Hepimiz 46 kromozom taşıyoruz ve bunların 23’ü anneden, 23’ü babadan geliyor. Anneden alınan genetik özellikler daha fazla değil yani. Peki sorumluluklar da kromozomlar gibi eşit dağılabilir mi?
Belki eşit dağılamaz ama bir denge üzerine oturtulabilir. Anneye daha çok destek olunabilir.
Küçük jestlerle hayat rahatlatılabilir. Çocuklarımızın ruhsal gelişimlerinde babaların da rolü çok büyük. Yoğun iş temposunda eve gelince dinlenmek isteyen babalar kısa da olsa rutin olarak çocuklarına vakit ayırabilmeliler. Günlük 15 dakika süren bir oyun, yemek esnasında yapılan espriler, haftasonları anneyi arkadaşlarıyla bırakıp baba-çocuk yapılan etkinlikler tüm aileye iyi gelecektir.
Eğitim dediğimizde  matematik, coğrafya gibi bilimler gelmemeli sadece aklımıza. Aslında çocuklarımız eğiten temel unsur bizlerin ev içerisindeki hal ve davranışlarımızdır. Bu nedenle babalar Tv karşısına geçerek geçiriyorlarsa tüm akşamı ve yorgun oldukları gerekçesiyle erteliyorlarsa gereksinimleri, orada içten içe büyüyen sorunlar olması kaçınılmazdır.
Sağlıklı aile olmanın yolu sağlıklı iletişim kurmaktan geçiyor. Sağlıklı iletişim kuraak toplumun da dönüşmesini mümkün kılabiliriz.
Daha çok araştıran okuyan babalar, “nasıl daha iyi baba olurum”un yollarını aşındıran babalar, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır! babalar gününüz kutlu olsun:) selman kozdere ; DÜNYANIN EN İYİ BABASI 3.BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder